AnasayfaGaleriSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 8.Sınıf TC İnkılap Tarihi ve ******çülük Test 2

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
~ßurju~(tRunju)
Admin
Admin
avatar

Kadın
Mesaj Sayısı : 905
Yaş : 24
Nerden : izmir
Lakap : burjuvaa xD
ruh hali :
tuttuğu takım :
seviye :
uyarı :
müzik türü :
Sınıf :
Kayıt tarihi : 16/07/08

MesajKonu: 8.Sınıf TC İnkılap Tarihi ve ******çülük Test 2   Cuma Ocak 23, 2009 12:04 pm

8.SINIFLAR T.C TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK

1)Sevr Antlaşmasına göre “Arabistan ve Irak “ aşağıdaki devletlerden hangisine bırakılmıştır?
a)Fransa b)İtalya c)İngiltere d)Rusya

2)Halifelik aşağıdaki hükümdarlardan hangisi zamanında Osmanlı Devletine geçmiştir?
a) Kanuni Sultan Süleyman b)Fatih Sultan Mehmet c)Yavuz Sultan Selim d)II.Beyazıt

3)Batı cephesinde Kurtuluş Savaşının kaderini tayin eden savaşlar aşağıdaki devletlerden hangisine karşı yapılmıştır?
a) Yunanistan b)İngiltere c)Fransa d)İtalya

4) I-Saltanatın kaldırılması
II-Halifeliğin kaldırılması
III-Medeni kanunun kabulü
IV-Yeni Türk harflerinin kabulü
Yukarıdaki olayların oluş sırası aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?
a) I-III-II-IV b) II-III-IV-I c) III-IV-I-II d) I-II-III-IV

5) Misak-ı Milli’yi ilk olarak kabul eden ülke aşağıdakilerden hangisidir?
a) İngiltere b) Rusya c)Fransa d)İtalya

6) Türk Ordusunun son savunma savaşıdır.Bu savaştan önce Mustafa Kemal’e TBMM Başkomutanlık görevini vermiştir. Bu savaşın adı nedir?
a)I.İnönü Savaşı b) II.İnönü Savaşı c) Sakarya Savaşı d) Büyük Taaruz Savaşı

7) Aşağıdakilerden hangisi Sakarya savaşının sonuçlarından değildir?
Kars Antlaşması yapılmıştır
Mustafa Kemal’e Başkomutanlık görevi verildi
Ankara Antlaşması yapılmıştır
Ordumuza halkımızın güveni artmıştır

Cool İstanbul, Boğazlar ve Doğu Trakya savaş yapılmadan aşağıdaki antlaşmalardan hangisiyle kurtarılmıştır?
a) Montrö Sözleşmesi b)Ankara Antlaşması c)Londra Konfereansı d) Mudanya Ateşkes antlaşması

9) Aşağıdakilerden hangisi Lozan Barışı ve sonrasında sorun olmamıştır)
a)Kapütülasyonlar b) Boğazlar c)Hatay d)Musul

10) Aşağıdakilerden hangisi eğitim sistemimizi planlanması ve uygulanmasında gözetilmesi gereken esaslardan değildir?
a)Öğretim birliğinin sağlanması
b)Öğretimin yaygınlaştırılması ve kolaylaştırılması
c)Eğitimde fikir ve hareketin birlikte yürütülmesi
d)Eğitim ve öğretimde merkeziyetçi bir yapının oluşturulması






CEVAP ANAHTARI: 1-C 2-C 3-A 4-D 5-B 6- C 7-B 8-D 9- A 10- D

_________________
.
.
.
.


VELİ HOCAA ~ ALİ HOCAA (BİLGİÇ)
VN'A =]
SİZİİ ÇOOOOOOOOKKKK SEVİYORUMM HOCALARIMM

.
.
.
.
.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://incisener.yetkin-forum.com
xxYaqmuRxx
Admin
Admin
avatar

Kadın
Mesaj Sayısı : 691
Yaş : 22
Nerden : izmir
İş/Hobiler : SBS:)
Lakap : bıdık-cimcime
ruh hali :
tuttuğu takım :
seviye :
uyarı :
müzik türü :
Sınıf :
Kayıt tarihi : 17/07/08

MesajKonu: Geri: 8.Sınıf TC İnkılap Tarihi ve ******çülük Test 2   Cuma Ocak 23, 2009 6:30 pm

sorular için sağoll

_________________




Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
~ßurju~(tRunju)
Admin
Admin
avatar

Kadın
Mesaj Sayısı : 905
Yaş : 24
Nerden : izmir
Lakap : burjuvaa xD
ruh hali :
tuttuğu takım :
seviye :
uyarı :
müzik türü :
Sınıf :
Kayıt tarihi : 16/07/08

MesajKonu: Geri: 8.Sınıf TC İnkılap Tarihi ve ******çülük Test 2   Cuma Ocak 23, 2009 7:23 pm

bişe diiL

_________________
.
.
.
.


VELİ HOCAA ~ ALİ HOCAA (BİLGİÇ)
VN'A =]
SİZİİ ÇOOOOOOOOKKKK SEVİYORUMM HOCALARIMM

.
.
.
.
.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://incisener.yetkin-forum.com
kübra

avatar

Kadın
Mesaj Sayısı : 149
Yaş : 23
Nerden : _karsıyaka_
İş/Hobiler : tiyatro müzk
Lakap : porselen bebek
ruh hali :
tuttuğu takım :
uyarı :
müzik türü :
Sınıf :
Kayıt tarihi : 20/01/09

MesajKonu: Geri: 8.Sınıf TC İnkılap Tarihi ve ******çülük Test 2   C.tesi Ocak 24, 2009 5:06 pm

paylasım için saol kalpp
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
~ßurju~(tRunju)
Admin
Admin
avatar

Kadın
Mesaj Sayısı : 905
Yaş : 24
Nerden : izmir
Lakap : burjuvaa xD
ruh hali :
tuttuğu takım :
seviye :
uyarı :
müzik türü :
Sınıf :
Kayıt tarihi : 16/07/08

MesajKonu: Geri: 8.Sınıf TC İnkılap Tarihi ve ******çülük Test 2   C.tesi Ocak 24, 2009 9:03 pm

bişe diiL cnm =)

_________________
.
.
.
.


VELİ HOCAA ~ ALİ HOCAA (BİLGİÇ)
VN'A =]
SİZİİ ÇOOOOOOOOKKKK SEVİYORUMM HOCALARIMM

.
.
.
.
.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://incisener.yetkin-forum.com
 
8.Sınıf TC İnkılap Tarihi ve ******çülük Test 2
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» If Clause Type 1 (1. Tip Şart Cümleleri)
» Cumhuriyet [ ****** ile birlikte Cumhuriyeti tekrar kurun! ]

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
İnci Şener İlköğretim Okulu Öğrenci Forum Sitesi :: Dersler :: Soru Bankası-
Buraya geçin:  
Yeni bir forum kurmak | © phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Ücretsiz blogunuzu yaratın