AnasayfaGaleriSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 8.Sınıf Fen Bilgisi Test 2

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
~ßurju~(tRunju)
Admin
Admin
avatar

Kadın
Mesaj Sayısı : 905
Yaş : 24
Nerden : izmir
Lakap : burjuvaa xD
ruh hali :
tuttuğu takım :
seviye :
uyarı :
müzik türü :
Sınıf :
Kayıt tarihi : 16/07/08

MesajKonu: 8.Sınıf Fen Bilgisi Test 2   Cuma Ocak 23, 2009 12:02 pm

Aşağıdakilerin hangisinde daha yüksek dirençli uzun iletgen tel kullanılır.?
A)Ütüde B)Sigortada C)Radyoda D)Lambada

Aşağıdakilerden hangileri mitoz bölünme sonrası oluşmaz?
I.Karaciğer hücresi
II.Epitel hücresi
III.Eşey hücresi

A)I B)III C)I-III D)II-III

Aşağıdakilerden hangisi vücudumuzdaki zararlı maddenin dışarı atılmasında gerekli değildir.?
A)Karaciğer B)Böbrek C)Akciğer D)Deri

Vücutta spermlerin meydan geldiği üreme organı aşağıdakilerden hangisidir.?
A)Testis B)Uterus C)Böbrek D)Ovaryum

Eşeyli üreme mekanizmasında erkek üreme hücresi ile dişi üreme hücresinin birleşmesi olayına ne denir?
A)Tozlaşma B)Gelişme C)Büyüme D)Döllenme

Farklılaşma olayı ile organ ve dokuların oluşmasına sebep olan yapı hangisidir?
A)Zigot B)Morula C)Yumurta D)Embriyo

Aşağıdakilerden hangisi kalıtsal özellikler grubuna girmez?
A)Göz Rengi B)Saç rengi C)Vücut Ağırlığı D)Kan grubu

Aşağıda verilenlerin hangisinde oluşabilecek zararlı bir mutasyon sonraki memelilere aktarılmaz?
A)Yumurta B)Sperm C)Zigot D)Beyin

Genlerin çevre ile etkileşmesine ne ad verilir?
A)Mutasyon B)Modifikasyon C)Adaptasyon D)Doğal seleksiyon

Kromozom sayısı 2n=20 olan hücre bir mayoz bölünme geçirirse kromozom sayısı kaç olur?
A)40 B)20 C)10 D)5








8.sınıf

1)A 2)B 3)A 4)A 5)D 6)D 7)C 8)D 9)B 10)C

_________________
.
.
.
.


VELİ HOCAA ~ ALİ HOCAA (BİLGİÇ)
VN'A =]
SİZİİ ÇOOOOOOOOKKKK SEVİYORUMM HOCALARIMM

.
.
.
.
.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://incisener.yetkin-forum.com
 
8.Sınıf Fen Bilgisi Test 2
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» If Clause Type 1 (1. Tip Şart Cümleleri)
» TEMİZLİK

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
İnci Şener İlköğretim Okulu Öğrenci Forum Sitesi :: Dersler :: Soru Bankası-
Buraya geçin:  
forum kurmak | © phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Yetkinblog