AnasayfaGaleriSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Test 1

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
~ßurju~(tRunju)
Admin
Admin
avatar

Kadın
Mesaj Sayısı : 905
Yaş : 24
Nerden : izmir
Lakap : burjuvaa xD
ruh hali :
tuttuğu takım :
seviye :
uyarı :
müzik türü :
Sınıf :
Kayıt tarihi : 16/07/08

MesajKonu: 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Test 1   Cuma Ocak 23, 2009 11:55 am

7.SINIF SOSYAL BİLGİLER

1)Aşağıdakilerden hangisi coğrafi bölgeleri oluşturan doğal faktörlerden biri olamaz?
a) Coğrafi konum b)Yer şekilleri c)Nüfusun dağılışı d)İklim

2)Aşağıdakilerden hangisi Karadeniz Bölgesindeki akarsulardan biri değildir?
a)Kızılırmak b)Yeşilırmak c)Çoruh d)Bakırçay

3)Ege kıyılarının girintili –çıkıntılı olmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
a)Dağların denize dik uzanması b) Akarsu ağının sık olması
c)Adaların fazla olması d)Ovaların çok yer kaplaması

4) 1-Yaz mevsiminin uzun sürmesi
2- Uzun ve geniş kıyıların bulunması

Akdeniz Bölgesi’nin yukarıda verilen özellikleri bölgenin hangi alanda gelişmesini sağlamıştır?
a)Balıkçılık b)Sebzecilik c) Meyvecilik d)Deniz turizmi

5)Aşağıdakilerden hangisi Akdeniz Bölgesinin özelliklerinden biri değildir?
a)Yüzey şekilleri engebelidir b)Tahıl üretiminde birinci bölgedir
c)Nüfusun yarıdan fazlası kentlerde yaşar d)Tarımda pamuk üretimi yapılır.

6) Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Tortum Gölü’nün oluşumunda aşağıdaki olaylardan hangisi etkili olmuştur?
a)Volkanizma b)Çökme c)Heyelan d) Dalga biriktirmesi

7)Akdeniz bölgesinin akarsuları olan Seyhan ve Ceyhan aşağıdaki ovalardan hangisini oluşturmuştur?
a)Çukurova b)Bafra c)Amik d)Silifke

Cool”****** Barajı” aşağıdaki nehirlerden hangisi üzerinde kurulmuştur?
a)Asi b)Fırat c)Dicle d)Ceyhan

9)Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin jeopolitik durumu ile ilgili değildir?
a)Dünya üzerindeki yeri b)Sahip olduğu sınırlar
c)İklim ve bitki örtüsü d)Öteki ülkelerle olan uzaklığı

10)Aşağıdakilerden hangisi İstanbul’un fethinin sonuçlarından biri değildir?
a)Kale ve surların toplarla yıkılabileceği anlaşıldı
b)Önemli ticaret yollarının denetimi Osmanlı devletinin eline geçti?
c)Anadolu hisarının karşısına Rumeli hisarı yaptırıldı
d)Coğrafi keşiflerin başlamasında etkili oldu




CEVAP ANAHTARI: 1-C 2-D 3-A 4-D 5-B 6- C 7-A 8-B 9- C 10- C

_________________
.
.
.
.


VELİ HOCAA ~ ALİ HOCAA (BİLGİÇ)
VN'A =]
SİZİİ ÇOOOOOOOOKKKK SEVİYORUMM HOCALARIMM

.
.
.
.
.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://incisener.yetkin-forum.com
Misafir
Misafir



MesajKonu: Geri: 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Test 1   C.tesi Ocak 24, 2009 12:44 am

2 yanlış cıktı birinden de emin deildim attım tuttu =) kendi sewiyeme gre asmısım kendimi =)=)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
~ßurju~(tRunju)
Admin
Admin
avatar

Kadın
Mesaj Sayısı : 905
Yaş : 24
Nerden : izmir
Lakap : burjuvaa xD
ruh hali :
tuttuğu takım :
seviye :
uyarı :
müzik türü :
Sınıf :
Kayıt tarihi : 16/07/08

MesajKonu: Geri: 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Test 1   C.tesi Ocak 24, 2009 9:28 pm

xD

_________________
.
.
.
.


VELİ HOCAA ~ ALİ HOCAA (BİLGİÇ)
VN'A =]
SİZİİ ÇOOOOOOOOKKKK SEVİYORUMM HOCALARIMM

.
.
.
.
.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://incisener.yetkin-forum.com
 
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Test 1
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» If Clause Type 1 (1. Tip Şart Cümleleri)
» OLAY ÇEVRESİNDE OLUŞAN EDEBİ METİNLER

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
İnci Şener İlköğretim Okulu Öğrenci Forum Sitesi :: Dersler :: Soru Bankası-
Buraya geçin:  
Yetkinforum.com | © phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Yetkinblog