AnasayfaGaleriSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 7.Sınıf Fen ve Teknoloji Dersi Test 3

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
~ßurju~(tRunju)
Admin
Admin
avatar

Kadın
Mesaj Sayısı : 905
Yaş : 24
Nerden : izmir
Lakap : burjuvaa xD
ruh hali :
tuttuğu takım :
seviye :
uyarı :
müzik türü :
Sınıf :
Kayıt tarihi : 16/07/08

MesajKonu: 7.Sınıf Fen ve Teknoloji Dersi Test 3   Cuma Ocak 23, 2009 11:53 am

K.NAMIK KEMAL İ.Ö.O.
7. SINIF FEN BİLGİSİ SORULARIDIR.


Aşağıdakilerden hangisi fiziksel bir olaydır?
A. Demirin paslanması B. Tereyağının güneşte erimesi C. Köftenin pişmesi D. Kömürün yanması

2- Aşağıdakilerden hangisi homojendir ?
A. Ayran B. Tebeşir tozlu su C. Sis D. Şekerli su

3- Periyodik cetvelle ilgili olarak verilen bilgilerden hangisi doğru değildir ?
A. Dikey sıralara grup denir. B. Aynı periyotta sağdan sola doğru atom numarası artar.
C. Yatay sıralara periyot denir. D. En sağdaki grupta soygazlar bulunur.

4- Yapılan toplam yerdeğiştirmenin , toplam zamana oranı bize neyi verir ?
A. Hızı B. Uygulanan kuvveti C. Ortalama hızı D. Alınan yolu

5- Aşağıdakilerden hangisi uygulanan kuvveti ölçer ?
A. Barometre B. Plüvyometre C. Manometre D. Dinamometre

6- Bir paraşütçünün güvenilir bir şekilde yere düşmesini sağlayan en büyük etken nedir ?
A. Paraşütünün olması B. Paraşütün kalitesi C. Sürtünme kuvveti D. Yer çekimi kuvveti

7-Kütlesi ve hızı yarıya inen cismin kinetik enerji kaybının ilk enerjisine oranı ne olur ?
A. B. C. D.

8- Toplam ağırlığı 3000 N olan bir yük asansörü , düzgün olarak 10 saniyede 30 metre yükseldiğine göre , asansör motorunun gücü kaç kilovattır ?
A. 3 B. 9 C. 10 D. 18

9- I. Atmosfer II. Nevton III. Pascal IV. Barometre V. mm- cıva
Yukarıdakilerden kaç tanesi basınç birimidir ?
A. 2 B. 3 C. 4 D. 5

10-İnsanlar beslenme bakımından hangi gruba girer ?
A. Otcul B. Etçil C. Herbivor D. Omnivor



CEVAPLAR : 1-B 2-D 3-B 4-C 5-D 6-C 7-D 8-B 9-C 10-D

_________________
.
.
.
.


VELİ HOCAA ~ ALİ HOCAA (BİLGİÇ)
VN'A =]
SİZİİ ÇOOOOOOOOKKKK SEVİYORUMM HOCALARIMM

.
.
.
.
.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://incisener.yetkin-forum.com
 
7.Sınıf Fen ve Teknoloji Dersi Test 3
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
İnci Şener İlköğretim Okulu Öğrenci Forum Sitesi :: Dersler :: Soru Bankası-
Buraya geçin:  
Bedava forum | © phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Bir bloga sahip olmak