AnasayfaGaleriSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 7.Sınıf Fen ve Teknoloji Test 2 (Kimya,Fizik)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
~ßurju~(tRunju)
Admin
Admin
avatar

Kadın
Mesaj Sayısı : 905
Yaş : 24
Nerden : izmir
Lakap : burjuvaa xD
ruh hali :
tuttuğu takım :
seviye :
uyarı :
müzik türü :
Sınıf :
Kayıt tarihi : 16/07/08

MesajKonu: 7.Sınıf Fen ve Teknoloji Test 2 (Kimya,Fizik)   Cuma Ocak 23, 2009 11:52 am

7. SINIF FEN BİLGİSİ SORULARI

1- Kapalı bir kapta gazın hacmi (V) basıncı (P) dir.Sıcaklık değişmeksizin gazın hacmini 4 katına çıkarırsak basınç ne olur?
a)4P b)P/4 c)P d)P/2

2- Aynı noktaya uygulanan doğrultuları ve yönleri aynı olan 6N ve 8N iki kuvvetin bileşke değeri kaç N’ dur?
a)2 b)6 c)8 d)14

3- Mıknatıs aşağıdakilerden hangisini çekmez?
a)Demir b)Kurşun c)Kobalt d)Nikel

4- Yakacaklarda yanan esas madde nedir?
a)Karbon dioksit b)Oksijen c)Karbon d)Kükürt dioksit

5- Vida adımı 4mm olan vidaya 12 tam dönüş yaptırıldığında yük,kaç cm yükselmiş olur?
A) 4 B) 4,2 C) 4,6 D) 4,8

6- Makaralarla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A)Sabit makara yoldan kazanç sağlar
B)Hareketli makara işten kazanç sağlar
C)Sabit makara kuvvetten kazanç sağlar
D)Hareketli makara kuvvetten kazanç sağlar

7- Bir otobüs ilerideki durağa 12 m/s sabit hızla 10 s de gidiyor. Aynı durağa 5 m/s hızla gitseydi,kaç saniyede giderdi?
A) 12 B) 24 C) 48 D) 60

8- Aşağıdakilerden hangisi bir fiziksel olaydır?
A ) Odunun yanması B ) Mumun yanması C ) Buzun erimesi D ) Demirin paslanması

9- Nötr olan bir atom,dışardan elektron kazanırsa,elektrik yükü bakımından nasıl olur?
A ) Negatif elektrik yüklü
B ) Elektrik yükü değişmez
C ) Pozitif elektrik yüklü
D ) Sıfır değerlikli

10- Çekirdekte bulunan proton ve nötronların toplamı için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A ) Atom numarasını verir.
B ) Elektron sayısını verir.
C ) Kütle numarasını verir.
D ) Proton sayısını verir.

11- Aşağıdakilerden hangisi aynı cins atomlardan oluşur?
A ) Element B ) Çözelti C ) Bileşik D ) Karışım

12- Atomun yapısında yer alan yüksüz tanecik aşağıdakilerden hangisidir?
A) Elektron B) Proton C) Nötron D) Çekirdek

13- Atomun kütlesi hesaplanırken, kütlesi ihmal edilen parçacık hangisidir?
A) Elektron B) Proton C) Nötron D) Çekirdek




14- Bir çözeltide çözücü çok, çözünen az ise bu çözeltiye ne ad verilir?
A ) Seyreltik çözelti B ) Derişik çözelti C ) Doymuş çözelti D ) Çözelti

15- Aşağıdaki madde türlerinden hangisi, elektron alışverişi yapmaz ve başka elementlerle ortaklık kurmaz?
A ) Metaller B ) Soy gazlar C ) Ametaller D ) Yarı metaller










CEVAPLAR: 1-B 2-D 3-B 4-C 5-D 6-D 7-B 8-C 9-A 10-C 11-A 12-C 13-A 14-A 15-B

_________________
.
.
.
.


VELİ HOCAA ~ ALİ HOCAA (BİLGİÇ)
VN'A =]
SİZİİ ÇOOOOOOOOKKKK SEVİYORUMM HOCALARIMM

.
.
.
.
.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://incisener.yetkin-forum.com
 
7.Sınıf Fen ve Teknoloji Test 2 (Kimya,Fizik)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
İnci Şener İlköğretim Okulu Öğrenci Forum Sitesi :: Dersler :: Soru Bankası-
Buraya geçin:  
Bedava forum kurmak | © phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Yetkinblog